Peale mitmekordset katsetamist oleme jõudnud sellise Pavlova-tordi tegemisele. Sellest saab suure, ca 30 cm läbimõõduga beseetordi, mis on pealt helebeež ja mõnusalt rabe, seest aga lumivalge ja vahukommine.
kaheteistkümnele
- Beseepõhi:
- 8 toasooja suurt munavalget
- 0,5 tl soola
- 400 g suhkrut
- 4 tl maisitärklist
- 1 tl vanilliekstrakti või
- 1 vanillikauna seemned
- 2 tl valget või prosecco veiniäädikat
- Serveerimiseks:
- 2 dl 35% rõõska koort
- 200 g kreemjat kohupiima
- 1 tl vanilliekstrakti või
- 3 sl suhkrut
- 400 g maasikaid (u 1 liiter marju)
- 4 kiivit
Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi).
Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse.
Kaunistamiseks koori kiivid ja lõika viiludeks, maasikad lõika pooleks või neljaks (olenevalt suurusest).(Kaunista tort kiividega vahetult enne serveerimist, sest pikemal kokkupuutel piimatootega lähevad kiivid mõruks.)
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi).
Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse.
Kaunistamiseks koori kiivid ja lõika viiludeks, maasikad lõika pooleks või neljaks (olenevalt suurusest).(Kaunista tort kiividega vahetult enne serveerimist, sest pikemal kokkupuutel piimatootega lähevad kiivid mõruks.)
No comments:
Post a Comment